• Verzendkosten € 4,95 of gratis vanaf €50,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Gratis retourneren
  • Uit voorraad leverbaar

Goki


Goki produceert al 40 jaar houten speelgoed. In 1981 richtten Gerhard Gollnest en Fritz-Rüdiger Kiesel op wat nu het grootste speelgoedbedrijf van Noord-Duitsland is. Zij worden nu in de bedrijfsvoering ondersteund door Frank Jungclaus en Thorsten Koss. Wereldwijd zijn meer dan 450 goki-medewerkers bezig met het kleurrijker maken van kinder- en kinderkamers. Meer dan 2.000 verschillende producten vormen een van de meest uiteenlopende assortimenten in de speelgoedindustrie. Centraal in het assortiment staan ​​de merken goki, HEIMESS en HOLZTIGER.

 

"Wie iets uit de natuur haalt, moet er ook iets aan teruggeven", zegt Fritz-Rüdiger Kiesel. Daarom schenken we elk jaar een nieuw bos aan Sleeswijk-Holstein, de dunst beboste staat van Duitsland – één boom voor elk pasgeboren kind. Sinds 2004 zijn er meer dan 400.000 beuken-, eiken- en esdoorns aangeplant. Beuken-, esdoorn- of sparrenbomen staan ​​meer dan 80 jaar in het bos voordat ze worden gekapt in de geest van duurzame bosbouw. Er moet een heel mensenleven voorbij gaan, en alleen dan willen en mogen we het hout gebruiken.

 

Het is onze plicht en verantwoordelijkheid om er het best mogelijke houten speelgoed van te maken. Het is gebaseerd op deze intentie die we de afgelopen 40 jaar onwrikbaar hebben ontwikkeld. Bij goki geloven we in het maken van verantwoord speelgoed: we gebruiken alleen hout uit duurzame, Europese bosbouw.

 

We streven ernaar om zoveel mogelijk producten op een recyclebare manier te vervaardigen. We hebben ons het ambitieuze en unieke doel gesteld om de vier kunststoffen PVC, PU, ​​ABS en PS uit al ons speelgoed te bannen en te vervangen door milieuvriendelijke alternatieven.

 

Daarnaast zijn we wereldwijd maatschappelijk betrokken. Zo worden er scholen gebouwd in ontwikkelingslanden als Mali, Peru en Oeganda. Daar krijgen kinderen die voorheen onder meer in de mijnen moesten werken de kans om onderwijs te volgen. In de eigen fabriek van goki in China gelden westerse normen op het gebied van gezondheid en veiligheid op het werk.

 

De werknemers ontvangen een loon dat ver boven de cao ligt. Het spreekt voor zich dat er geen goki-speelgoed door kinderen wordt gemaakt Wij maken speelgoed VOOR kinderen, niet DOOR kinderen.

 

Speelgoed moet leuk en veilig zijn. Om de hoogste veiligheidsnormen te garanderen, test ons kwaliteitsmanagementteam alle producten in ons eigen laboratorium. Ook externe testinstituten onderzoeken onze artikelen regelmatig in uitgebreide tests.

 

Bron: https://www.goki.eu/