• Verzendkosten € 4,95 of gratis vanaf €50,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Gratis retourneren
  • Uit voorraad leverbaar

Jabadabado


Kwaliteit, tijdloze designs en speelwaarde. Dat zijn de drie uitgangspunten van het Zweedse topmerk Jabadabado. Alle producten zijn van hoge kwaliteit en geproduceerd met zorgvuldig gekozen materialen. Daardoor gaat het generaties lang mee. Net als de ontwerpen, waarbij de focus ligt op functionaliteit en speelwaarde.

 

Sinds 2021 maakt JaBaDaBaDo deel uit van Bare Collective, een bedrijvengroep in kinder- en hygiëneproducten met de visie om van duurzame consumptie de norm te maken.


Jabadabado is een Zweeds designbedrijf dat houten speelgoed, meubels en decoraties voor kinderkamers produceert en verkoopt.

Jabadabado combineert Scandinavisch design met unieke patronen en eigentijdse kleuren. Het bedrijf is een familiebedrijf opgericht in 1993 door de echtgenoten Eva en Calle Eliasson. Ze delen een passie voor handgemaakt kinderspeelgoed en decoraties.

De filosofie blijft gebaseerd op het kernconcept; om hoogwaardige en leuke producten te ontwerpen die de ontwikkeling, speelsheid en verbeeldingskracht van kinderen ondersteunen en een gevoel van plezier en geluk brengen in hun kleine magische wereld.

Alle producten zijn in eigen huis ontworpen en geproduceerd met zorgvuldig geselecteerde materialen van de hoogste kwaliteit. Een groot deel van de collectie is gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en katoen. Materialen die voldoen aan de wensen van ouders voor kwaliteit en die ervoor zorgen dat het speelgoed lang mee gaat. Ze willen tegen de wegwerptrend van speelgoed ingaan.

De producten zijn gemaakt met veel passie en innovatie zodat ze leuk en functioneel zijn, spannende vormen en innovatieve patronen hebben.

Niet alleen de producten zijn mooi, Jabadabado staat ook bekend om de mooie en stijlvolle verpakkingen waardoor de producten mooie cadeaus zijn. Leuk om te geven en om te krijgen.

Jabadabado werd geboren doordat Eva Eliasson haar baan verloor als binnenhuisarchitect, als gevolg van de financiële crisis van de jaren 90 in Zweden.

Terwijl ze op zoek was naar een nieuwe baan, begon ze als hobby haar eigen houten speelgoed te ontwerpen en te maken. Een van haar allereerste creaties was een hobbelpaard voor de babyshower van haar beste vriendin.

Vrienden, familie en kennissen vonden het prachtig. Ze kreeg een ​​idee, misschien kon ze uit passie een bedrijf beginnen? Samen met haar man Calle, die haar passie voor speelgoed en design deelde, werd de hobby al snel een klein bedrijfje. Calle had er altijd van gedroomd om zijn eigen speelgoedwinkel te hebben en samen besloten ze om hun dromen waar te maken. Alle producten zijn in eerste instantie ontworpen en met de hand gemaakt door Calle en Eva.

Tegenwoordig worden de producten van Jabadabado samen vervaardigd door 20 verschillende leveranciers in Azië (voornamelijk China). De meesten van hen zijn leverancier sinds de oprichting van het merk Jabadabado.

De fabrikanten worden continu bezocht om ervoor te zorgen dat ze de milieu-, sociale en veiligheidseisen naleven. Wanneer je producten van Jabadabado koopt, kun je er altijd zeker van zijn dat ze zijn vervaardigd, getest en goedgekeurd in overeenstemming met de geldende veiligheidsnormen in Europa.

Alle producten zijn altijd 100% PVC-vrij. Daarnaast bevatten de producten geen Bisfenol A (BPA). 
Bisfenol A (BPA) is een chemische stof die wordt gebruikt om kunststoffen te vervaardigen. BPA is internationaal bekritiseerd vanwege mogelijke gezondheidseffecten. Volgens EU-regelgeving is het verboden in babyflesjes.

 

CE-markering

De letters "CE" komen voor op veel producten die binnen de EU worden verhandeld. Ze geven aan dat producten die in de EU worden verkocht, zijn beoordeeld om te voldoen aan hoge eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieubescherming. Om het ​​speelgoed goed te keuren, moet het worden getest en gelabeld met een CE-markering. Dit betekent dat het speelgoed voldoet aan EN71-1, 2,3.

Jabadabado volgt alle veiligheidsnormen, inclusief regels voor kleine onderdelen, risico op verbrijzeling, verstikkingsgevaar, kleurstoffen, vlambestendigheid, chemische middelen, ftalaten, metalen zoals lood, cadmium enz.

De CE-markering geldt alleen voor speelgoed. In het assortiment bevinden zich naast speelgoed ook diverse kinderartikelen, zoals interieurartikelen, meubels, houten mobieltjes enz. Het materiaal en de kleuren van deze producten worden natuurlijk ook getest en bevatten alleen goedgekeurde stoffen.

 "De meeste mensen kennen de vrolijke uitdrukking "Jabadabado" van de Flintstones. Voor mij staat Jabadabado voor geluk. Met onze producten willen we liefde en geluk met kinderen delen en daarom voelde ik dat een uitdrukking van geluk precies de juiste naam is voor ons bedrijf.

Sindsdien hebben we onze passie voor speels design succesvol gecombineerd met hoge kwaliteit en omvat het assortiment inmiddels een ruime keuze aan speelgoed, kinderkamer decoraties en feestartikelen. Ondanks onze groei blijven onze speelsheid en informele manier om onszelf uit te drukken hetzelfde. Onze ontwerpfilosofie blijft gebaseerd op ons kernconcept; goede functie, spannende vormen, innovatieve patronen en prachtige kleuren waar je blij van wordt."

- Eva Eliasson

 

Bron: www.jabadabado.se