• Verzendkosten € 4,95 of gratis vanaf €50,-
  • Levertijd 1-2 werkdagen
  • Gratis retourneren
  • Uit voorraad leverbaar

Puzzels 

Puzzels voor alle leeftijden

Puzzelen is een leuke bezigheid om alleen te doen. Heerlijk rustig kijken waar welk stukje hoort en één voor één neerleggen. 

Uiteindelijk komt er een prachtige afbeelding tevoorschijn! Dit is niet alleen leuk en leerzaam voor baby's en kinderen, veel volwassenen houden van puzzelen. Daarbij is puzzelen ontzettend leerzaam. Door te puzzelen train je vaardigheden als geheugen, aandacht, waarneming van ruimte en observatievermogen.

 

Puzzels voor baby's

Baby's kunnen al beginnen met puzzelen vanaf ongeveer 12 maanden. Het beste is om een insteekpuzzel te gebruiken met knopjes of waarvan de puzzelstukjes er uit steken. Zo kunnen baby's de puzzelstukken goed vastpakken. Dit is goed voor de fijne motoriek. Een leuke beginnerspuzzel is bijvoorbeeld de puzzel van Sesamstraat. Extra leuk door de vrolijke personages uit Sesamstraat en nog niet te moeilijk met 7 stukjes. Baby's leren zo de vormen en kleuren te herkennen en oefenen de hand-oogcoördinatie.

 

Puzzels voor peuters

Peuters kunnen de puzzelstukjes al iets beter vast pakken, dus het mag iets moeilijker. De stapelpuzzel van Rupsje Nooitgenoeg is daarom perfect voor peuters. Het is eigenlijk een stapeltoren met verschillende schijven die gestapeld moeten worden, maar dit moet precies in de goede volgorde gebeuren, anders past het niet. Een hele leuke uitdaging!

 

Puzzels voor kleuters

Voor kleuters kunnen er nog meer puzzelstukjes bij, maar het is ook fijn als ze tijdens het puzzelen gelijk de letters en cijfers leren. Bij de telpuzzel staan er stipjes in het lege vlak. Deze stipjes tel je, vervolgens pak je het cijfer wat er bij hoort. Je leert tellen, cijfers herkennen en de combinatie maken. Een leuke manier om te leren tellen. De bekende alfabet puzzel is dan weer ideaal om de letters te herkennen en op de juiste plek in het alfabet te plaatsen. 

 

Puzzels voor kinderen en volwassen

De prachtige dierenpuzzels van MaddCapp zijn geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, sommige varianten vanaf 10 jaar vanwege het aantal puzzelstukjes. Omdat de puzzels zo mooi en uitdagend zijn, hebben ook volwassenen er veel plezier van.